PÄÄSIVU
MUSEO
AJANKOHTAISTA
TEEMANÄYTTELYT
KÄSIKIRJASTO
KUVIA
TIETOISKUJA
KOULUILLE
KUVAGALLERIA
KUVAGALLERIA2
VETERAANITARINAT
HANKETIEDOT 2018
LINKIT
IN ENGLISH
PÅ SVENSKA
EN FRANCAIS
AUF DEUTSCH
 
PÄÄSIVU

Vuoden 2019 tutkimus Köyliön suojeluskunnasta ja lotista on nyt luettavissa ajankohtaista -sivulla!


Yleinen aukiolomme on tältä kesää (2019) päättynyt. Museo on ensi kevääseen asti auki sopimuksesta, vierailua toivottaessa ottakaa yhteyttä museonhoitaja Ilpo Nurmeen osoitteella ilpo.nurmi@netti.fi tai numeroon 0400 325 143.


Tervetuloa museovierailulle aukioloaikojen puitteissa taas ensi kesänä!
Museomme sai 24.6.2019 Satakunnan museolta lainaan Köyliön suojeluskunnan komean, Köyliön lottien tekemän lipun. Köyliön suojeluskunta ja lotat ovat tämän vuoden tutkimuksemme aiheet.Museon v. 2019 teemanäyttely "Talvisota ja Talvisota-elokuva" avattiin juhlallisesti 18.6.2019. Näyttelyn avasi everstiluutnantti Mauri Ikonen.


Uutena tutkimuksen aiheena museollamme on tänä kesänä lottien ja suojeluskuntalaisten toiminta Köyliössä osana Lieder-kehittämis- ja markkinointihanketta. Museoon toivotaan lisää vierailevia eläkeläis- ja reserviläisryhmiä. Esittely sopimuksen mukaan. Museo vastaanottaa sota-ajan esineitä ja mm. kenttäpostia tutkittavaksi.


Museoapulainen valittu.
Museoapulaiseksi on valittu Jonna Parkkila. Hänellä on työstä kokemusta eri museoissa ja hän on osallistunut tutkimustyöhön. Kiitämme hakijoita kiinnostuksesta.


Museosta
Museon näyttely esittelee sotaelokuvien kuvauksissa käytettyjä esineitä. Suojeluskuntien ja lottajärjestöjen toiminta näyttelee merkittävää osaa. Tavoitteena on, että näyttelyyn tutustuville jää kuva siitä, mitä sota Suomelle merkitsi ja miten siitä selvittiin.

Museossa on esillä mm. lottien toimintaa lääkintähuollon, ilmavalvonnan, muonituksen ja kanttiinitoiminnan osalta.

Suojeluskuntien merkitys ampumakoulutuksessa ja fyysisen kunnon ylläpitäjänä joutui koetukseen talvi- ja jatkosodassa. Varsinkin hyvä ampumataito oli ratkaisevaa, kun keveillä aseilla jouduttiin torjumaan hyökkäyksiä. Raskasta aseistusta ei varsinkaan talvisodassa ollut riittävästi.

Tutkimuksemme kohteena Lieder-hankkeen puitteissa on tänä vuonna Köyliön suojeluskunnan ja lottajärjestön toiminta. Tutkimus julkaistaan myös nettisivuillamme. 

Jatkosodan jälkeen suojeluskunta ja lottajärjestöt lakkautettiin. Vapaaehtoinen maanpuolustustyö oli sotien jälkeen eri syistä lähes pysähdyksissä, kunnes 1950- ja 1960-luvuilla vähitellen reserviläis- ja kiltatoiminnan muodossa toiminta jälleen jatkui. Viimeisen parinkymmenen vuoden aikana vapaaehtoinen maanpuolustus on ollut nousussa ja vapaaehtoisilla kursseilla on ollut paljon osallistujia.

Myös museon perusnäyttelyä kehitetään ja täydennetään jatkuvasti. Kolme vuotta sitten Sotamuseolta saatu ”Sturmi”-rynnäkkötykki on edelleen esillä, ja piha-alueen panssarintorjuntatykkiasema on uusittu aseman hirsistä aina tykkien uudelleen maalaukseen.
Valmis tuliasema maalauksesta tulleelle
Tampellan 37 mm panssarintorjuntatykille.Panssarintorjuntatykin tuliaseman rakentamis-
talkoot 15.6.2017.


Sturmi tänään.
Museo on myös facebookissa. Käy tutustumassa ja seuraa meitä!


Pääsymaksut:
aikuiset 5 €
lapset 5-15 v. ja varusmiehet 2 €
perhelippu (max. 2 aikuista + lapset) 12 
ryhmät yli 10 henkeä 4 €/hlö
ryhmän opastus 20 €

Vapaa pääsy:
lapset alle 5 v.
sotien invalidit
sotien veteraanit
entiset lotat
sotalesket
entiset suojeluskuntalaisetTERVETULOA TUTUSTUMAAN MUSEOON!

Museon yhteystiedot:
Käyntiosoite Kiertotie 2
Postiosoite Rantatie 144
27800 Säkylä
Sähköposti: info[at]sakylantalvijajatkosotamuseo.fi
Museon puhelin 0400 955 598
Museonhoitajan henkilökohtainen puhelin 0400 325 143
Säkylän Talvi- ja jatkosotamuseo sijaitsee Säkylän Köörnummen teollisuusalueella. 
 
Sijainti kartalla:

Päivitetty 04.08.2019.